First release for Ekko Festival 2019

2019-06-14

The 16th edition of Ekko will take place in Bergen, Norway between Oct23rd and Oct 26th. First wave of names just released:

WILLIAM BASINSKI / ELLEN ARKBRO / DJ MARCELLE / DJ NOBU / GIANT SWAN / BETA LIBRAE / CARLA DAL FORNO / SUGAI KEN / ASTRID SONNE / CEEPHAX ACID CREW / BUTTECHNO / CÉLINE GILLAIN / KARIMA F

Ekko x VVV

2019-04-25

Ekko kuraterer årets Vill Vill Vest-program på Østre.

Vi er på utkikk etter artister innenfor det elektroniske og eksperimentelle feltet som gjør alt fra beinhard tekno til ambient og eksperimentelle lydinstallasjoner. Vi ser også etter djs!

Programmet presenteres over to dager på Østre, 26. og 27. september 2019.
Meld deg på via påmeldingsportalen før fristen 6. mai: https://www.villvillvest.no/artistpmelding-2019/

Volvox, Toxe, PYHUFNT & Hydropsyche

2019-04-25

Det blir Ekko på Vestre og Østre med en helkvelds line-up lørdag 8. juni. Volvox fra Berlin/Brasil lager bølger i Berlin med sexy teknosett fra Pornceptual og Berghain og skal avslutte kvelden. Svenske Toxe er 97'-modell og har alt spilt over hele verden med sine helt særegne låter. Hun spiller live denne kvelden. Put Your Hands Up For Neo–Tokyo gjør sin første konsert etter albumslipp, og Jon Eirik Boska aka Hydropsyche lager klubbmusikk uten trommer.

Ekkofestivalen i fjor ga Bergen en smakebit på hvor godt Østre-huset fungerer med to scener. Vi inviterer igjen til full fest på hele huset.

Kun 200 billetter legges ut for salg, tilgjengelig på ekko.ticketco.no.

DJ-MARATHON II

2019-04-25

Etter et suksessfylt første dj-marathon (som fikk engelsk stavemåte pga. grafisk glipp) under Ekkofestivalen 2016, har vi nå, 3 år etter, fått lyst til å gjøre det igjen. 3. mai stiller xxx antall djs på to scener på Østre, 30 minutt hver til å ta stafettpinnen og gi den videre.

Bergen har et spredt og fint dj-miljø som kan bli enda sterkere. Vi ønsker å samle massene og eksponere de i en stor klikk. Mikser tas opp og legges ut på nett i etterkant.

Det fantes også en live-stream fra maratonet i 2016 på youtube. Det kutter midt i Urhaugs dj-set da noen slår til kameraet, så den magiske slutten med Christian Tilt og Marieke Mulders til 05.00 lever kun i minnene.

SUED records' SVN og Club No–Nos Snorre Magnar Solberg

2019-04-11

Club No–No og Sued Records troner i kultstatus når det kommer til selvdrevne plateselskap som holder det ekte. 13. april spiller hovedmenn bak begge labels Snorre Magnar Solberg (Club No–No) og SVN (Sued Records) dj-set på Østre i 4 timer. De deler en felles fascinasjon for hypnotiske, nedstrippede og ukonvensjonelle låter, og har gitt ut Untitled (12" / 2014) på Sued og B-siden på Club No–Nos NO–NO 2 (12" / 2014) hvor begge er bidragsytere.

Vi håper dette korte oppholdet i Bergen fostrer flere samarbeid.

Snorre Magnar Solberg og SVN på Østre, lørdag 13. april, 23–03.

RA Sessions med Suzanne Ciani

2019-01-08

Denne videoen fra Resident Advisor trenger en repost i det nye året. I 2014 spilte Suzanne Ciani med sin trio Neotantrik på Ekko nr. 11. Da skrev vi om henne som dama bak ikoniske reklamevignetter fra 70-tallet som Coca-Cola, Atari og flipperspill, og hvordan hennes plateutgivelser fra 80-tallet står stødig i dag med kultstatus innenfor meditativ, esoterisk new-age musikk.

Suzanne Ciani sin spesialitet er Buchla-synthesizere, her Buchla 200E. Instrumentet har definert Cianis uttrykk, og hun er en mester i å temme det komplekse systemet til det analog/digitale beistet av en synth, så godt at hun skrev en 40-siders manual til hvordan å sette opp systemet på 70-tallet. En senere gjenoppblomstring av analoge synther har sparket liv i Suzanne Cianis karriere igjen, og vi er glade resten av verden følger tett på. Press play!